Ridskolan

Siggesta ridskola och inackorderingsstall är ett familjeföretag som ägs av mor och dotter, Anne Sjöholm och Elin Lundgren (fd Sjöholm) och som drivs av verksamhetscheferna Eva-Lotta Månsson Brun och Katarina Crona. Vi har ca 40 st hästar på gården varav drygt hälften är ridskolehästar och resten privathästar. Vi värnar om en god miljö för våra hästar, alla står i box och vistas ute i stora rasthagar flera timmar varje dag. På sommaren går de ute dygnet runt i Siggestas beteshagar. Ridskoleundervisningen sker terminsvis, i ridhus 20×60 m eller på utebanan 38×70 m. När vädret tillåter rider vi även ut i naturen. Vi har alla storlekar på hästar, från mycket små till riktigt stora. För ridskolehästarnas skull har vi en övre viktgräns för ryttare på 80 kg inklusive utrustning.

Vi anordnar även “prova på-ridning” för barn på helgerna för dom som vill testa hur det känns att rida någon eller några gånger eller bara vill rida ibland.
För den som vill finns det även möjlighet att rida frukostridning som är kortare kurser på ca 3-6 tillfällen per kurs. Detta har vi måndagar kl 9 -10:00 föranmälan krävs. Det finns även möjlighet för privatlektioner & då endast vardagar dagtid (kl: 09-15) då hästar och ridhus finns ledigt!

Vi erbjuder gruppridning för barn och vuxna på alla nivåer från nybörjare till avancerade. Alla dagar under höst och vårterminerna. Kontakt: evalotta@stallsiggesta.se

 

Ridhusets cafeteria och läktare!

Ridskolan har ett nära samarbete med Föreningen Siggesta ryttare – det är klubben som anordnar alla externa tävlingar och även många andra roliga och lärorika aktiviteter. Läs mer om klubben på www.siggestaryttare.se

Stallet

Det stora stallet totalrenoverades 2006. Boxarna är stora och ljusa och stallgången är bred. I det stora stallet står alla ridskolehästar samt ca 4 privathästar. I stallets entre ligger vårt stallkontor samt toalett med dusch. Här finns även möjlighet att låna ridhjälm och säkerhetsväst. I vårt stora ridhus finns även en cafeteria där man kan värma sig och samtidigt titta på pågående ridlektion, det finns även ett lekrum för de minsta barnen samt böcker, tidningar och wifi i cafeterian.